Welke online Excel cursus past bij mij?

De meesten van ons gebruiken Excel dagelijks, maar de meesten van ons gebruiken slechts een fractie van wat de software kan. Als je Excel zo goed mogelijk wilt leren gebruiken, kun je overwegen een online cursus te volgen. Er zijn veel verschillende cursussen beschikbaar, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om er een te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Als je de cursus eenmaal hebt afgerond, zul je in staat zijn om complexe spreadsheets te maken en geavanceerde berekeningen uit te voeren met gemak.

Waar moet je aan denken als je voor een online Excel cursus kiest?

Er zijn veel verschillende soorten online Excel cursussen beschikbaar. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou geschikt is. Hier zijn een paar dingen die je moet overwegen wanneer je een online cursus Excel kiest:

  • Jouw niveau van ervaring met Excel. Als je een beginner bent, zul je een cursus willen zoeken die de grondbeginselen behandelt. Als je al vertrouwd bent met Excel, kun je een cursus zoeken die meer gevorderde onderwerpen behandelt.
  • De inhoud van de cursus. Zorg ervoor dat de cursus de onderwerpen behandelt die je graag wilt leren.
  • Het formaat van de cursus. Sommige cursussen volg je op eigen tempo, terwijl andere vaste begin- en einddata hebben. Kies een cursusformaat dat in jouw schema past.

Neem de tijd om verschillende online Excel cursussen te onderzoeken voordat je een behoeften te vinden.

Welke online Excel cursussen zijn er?

Vind je het prettig om te leren in je eigen omgeving wanneer het jou uitkomt, dan is een online Excel cursus iets voor jou.

Ben je op zoek naar een beginners cursus voor Microsoft Excel, dan past de 'Cursus Excel Basis' precies bij jou! Heb je al meer ervaring met Excel, maar wil je je kennis verruimen? Dan past de 'Cursus Excel Gevorderden' perfect bij jou!

Wanneer is je niveau beginnen bij Microsoft Excel?

Als je Microsoft Excel wilt leren, dan zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste kun je op elke leeftijd een beginner zijn. Het maakt niet uit of je 18 of 80 jaar oud bent. Als je nagenoeg nooit Excel gebruikt hebt, dan wordt je als een beginner beschouwd. Ten tweede zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar om Microsoft Excel te leren, zoals een online Excel cursus.

Wanneer is je niveau gevorderd bij Microsoft Excel?

Als we kijken naar de vertrouwdheid met de functies van Excel, dan weet een gevorderde gebruiker misschien hoe hij al het volgende moet gebruiken:

  • Draaitabellen
  • VBA (Visual Basic voor toepassingen)
  • Macro's
  • Gegevensvalidatie
  • Geavanceerde formules en functies, b.v. OFFSET, INDEX & MATCH, CHOOSE
  • Een gevorderde gebruiker zou ook aangepaste grafieken en dashboards kunnen maken. Hij kan waarschijnlijk gemakkelijk met grote gegevensreeksen werkenen ze filteren en sorteren is geen probleem.

Vertrouwensniveau is een andere manier om uw Excel-vaardigheden te meten. Een gevorderde gebruiker is niet bang om de software te gebruiken, zelfs niet voor ingewikkelde taken. Hij weet dat er altijd meerdere manieren zijn om een probleem in Excel op te lossen en is niet bang om verschillende methoden uit te proberen. Zelfs als hij een taak tegenkomt die hij nog nooit gedaan heeft, zal hij een manier bedenken om die uit te voeren.