Wat kun je met een vaporizer?

Misschien heb je er weleens van gehoord en ben je nieuwsgierig geworden naar de werking hiervan. Met een vaporizer kun je kruiden, extracten en soms zelfs vloeistoffen verdampen. Deze damp kun je vervolgens inademen. Er vindt hierbij geen actieve verbranding plaats, waardoor het een stuk minder schadelijk is dan normaal roken. Ben je benieuwd of een vaporizer pen een goede keuze is voor jou? Lees dan verder, we leggen je hier alles over uit.

Verdamping via een vaporizer pen

Met een vaporizer pen kun je kruiden, extracten en vloeistoffen verdampen. In tegenstelling tot het roken van normale sigaretten of joints, vindt er bij het gebruik van een vaporizer dus geen verbranding plaats. De vaporizer kan gezien worden als een compact oventje waarin verhitting plaatsvindt. Door deze verhitting verandert de samenstelling van de extracten die je in de vaporizer hebt gestopt. De vaste of vloeibare stof verandert dan in een damp die je kunt inademen.

Minder schadelijk voor de gezondheid

Het gebruik van een vaporizer pen is een stuk minder schadelijk voor de gezondheid dan het traditionele roken. Dit heeft te maken met de verbranding die plaatsvindt bij het roken van normale sigaretten of joints. Door de verbranding komen schadelijke stoffen vrij die je daarna inademt, zoals teer, koolstofmonoxide en andere verbrandingsproducten. Doordat er bij een vaporizer enkel een verdamping plaatsvindt, ervaar je niet de negatieve gevolgen die wel zouden ontstaan bij een verbranding. Hierdoor kan een vaporizer een betere optie zijn dan normaal roken.

Wat voor soort vaporizers zijn er?

Vaporizers zijn er in verschillende formaten. Je ziet vaak de compacte variant die lijkt op een pen. Deze vaporizers kunnen heel makkelijk meegenomen worden wanneer je de deur uitgaat omdat ze weinig ruimte innemen. Er zijn echter ook grotere vaporizers beschikbaar. Deze hebben grotere batterijen, waardoor ze langer meegaan. De grotere varianten hebben vaak ook diverse instellingen die je kunt kiezen. De keuze tussen een kleinere of grotere vaporizer hangt af van jouw situatie en wensen. Wanneer je vooral een vaporizer pen wilt die makkelijk meegenomen kan worden, dan is de kleinere variant meer geschikt. Wil je juist dat de vaporizer langer meegaat een meer opties biedt, dan kun je beter kiezen voor de grotere vaporizers.

Het vullen van de vaporizer pen

De meeste vaporizers zijn vooral geschikt om kruiden te verdampen. Je vult de vaporizer pen met de kruiden naar keuze en kunt deze eenvoudig verdampen. Je kunt hierbij denken aan tabak of wiet. Het is echter ook mogelijk om vloeistoffen te verdampen in de vaporizer pen. Vaak moet je hiervoor wel wat aanpassingen maken aan de vaporizer, zoals het toevoegen van een speciale kamer in de pen. Door deze toevoeging zijn de meeste vaporizers daarna gewoon geschikt voor het verdampen van vloeistoffen.

Vaporizer pen online aanschaffen

Lijkt een vaporizer pen je wel wat? Dan kun je online op damp-e.nl een ruim aanbod met vaporizers vinden. Er zijn veel verschillende varianten, zodat je genoeg keuze hebt om een vaporizer pen naar wens uit te kiezen. Zo kun je eenvoudig online een vaporizer pen kopen waarmee je binnenkort zelf kruiden of vloeistoffen kunt gaan verdampen.