Wat is een pre workout?

Een gezond en sportief leven is iets wat veel mensen proberen na te leven. Dat betekent dat je ernaar streeft om het beste uit jezelf te halen en als je echt sportief bent leg je de lat voor jezelf het liefst steeds wat hoger, bij elke trainingssessie. Er zijn uiteraard geen wondermiddeltjes om je hierbij te helpen. Je snapt natuurlijk wel hoe belangrijk goede voeding en regelmaat in je leven belangrijk is om echt te kunnen presteren. Maar zoek je naar wat extra ondersteuning om nóg sneller je sportieve doelen te behalen, kijk dan eens naar een pre work out. Dit zijn supplementen die je, zoals de naam al zegt, voor je work out inneemt. Pre-workout supplementen kunnen je helpen je trainingsdoeleinden te behalen.

Prestaties verantwoord verbeteren met pre workout supplementen

Een wielrenner die voor een beklimming nog even een banaan eet. Topsporters die snel pasta naar binnen werken voor een topprestatie. Ze snappen waarom ze het doen. Je lichaam haalt alles wat het nodig heeft uit goede voeding, maar soms is er een extraatje nodig voorafgaand aan de topprestatie. Je lichaam heeft snelle koolhydraten nodig om te kunnen blijven presteren op het hoogste niveau. Naast snelle koolhydraten zijn er ook vitamines en stoffen als creatine die van belang zijn voor je onmiddellijke energiehuishouding. Dat zijn nou net de bestanddelen van pre workout supplementen. Ze geven je lichaam dat steuntje in de rug en voorkomen te snelle vermoeidheidsverschijnselen. Ook bevatten ze een gezonde dosis stimulerende middelen die een vermoeidheidsgevoel onderdrukken en je in een positieve flow brengen. Zo kun je nog meer presteren maar wel altijd op verantwoorde wijze.

Wanneer zijn pre workout supplementen verstandig om te nemen?

Pre workout supplementen zijn niet essentieel voor mensen die veel regelmaat in hun leven hebben en zeer goed op hun dagelijkse voeding letten. Echter, als je niet helemaal goed in je vel zit, als je even extra wilt presteren of aan het herstellen bent van blessures of ziektes, dan kunnen ze zeer positief werken op je prestatievermogen. In combinatie met de juiste voedingssupplementen zorgen ze voor veel beschikbare energie en een sneller herstelvermogen na je training. Een goed pre workout supplement koop je het liefst in poedervorm, zodat je gemakkelijk op maat kunt doseren. Je hebt ze echt niet voor elke training nodig. Als je ze gebruikt, merk je dat je lichaam binnen enkele minuten een energie boost ervaart. Tijdens je training zal je direct het effect merken.

Wanneer is het gebruik van pre workout supplementen minder verstandig?

Zoals je hebt kunnen lezen, bevatten pre workout supplementen veel snelle koolhydraten. Als je niet alleen traint, maar ook wilt afvallen, dan is het beter om pre workout supplementen links te laten liggen. Je kunt dan beter zorgen dat je lichaam, eventueel ondersteund door andere supplementen, effectief je lichaamsvet als brandstof gaat gebruiken. Zo train je verantwoord en bereik je sneller je streefgewicht.

Wil je een goed pre workout supplement, bepaal dan eerst je trainingsdoelen en kijk in het assortiment welk supplement het beste bij je past.