Strafrecht Advocaten

Het hebben van een goede strafrecht advocaat tijdens een strafzaak is erg belangrijk. Benader dan ook direct een advocaat als je een dagvaarding hebt ontvangen, dient te verschijnen voor een politieverhoor, slachtoffer bent van een strafbaar feit of als je in het algemeen verdacht wordt van een strafbaar feit.

Waarschijnlijk heb je een hoop vragen en is het natuurlijk zaak dat jouw belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Een strafrecht expert heeft antwoord op je vragen en zal je informeren over het proces vanaf het verhoor tot aan de behandeling van de rechtszaak. Het is dus zaak om een goede klik te hebben met de advocaat, aangezien hij/zij zich volledig in moet inzetten om jouw rechten te verdedigen, voor vrijspraak te gaan of voor de laagst mogelijke straf te pleiten. Ook als slachtoffer van een strafbaar feit is het mogelijk om een advocaat strafrecht in de arm te nemen.

Strafrecht advocaat: Verdacht van een strafbaar feit?

Als je verdacht wordt wil dat natuurlijk niet zeggen dat je ook daadwerkelijk dader bent. Als je onschuldig bent, is het erg belangrijk om samen met je advocaat ervoor te zorgen dat je ook vrijgesproken wordt of de verdachtmaking wordt opgeheven. De gevolgen kunnen groot zijn als je schuldig wordt bevonden door de rechter. Zo kan je een gevangenisstraf krijgen, een aantekening op je strafblad, een taakstraf of een geldboete krijgen. Al deze zaken hebben natuurlijk invloed op je werk, gezinsleven of financiën. Verdachten in strafzaken worden doorgaans opgeroepen voor een verhoor wat kan uitmonden in een oproep bij de Officier van Justitie, Meervoudige Strafkamer of bij de Politierechter. Door het direct inschakelen van een advocaat ben je er in ieder geval van verzekerd dat je niet alleen staat en je juridische bijstand hebt tijdens de strafrechtelijke procedure.

Strafrecht specialist voor slachtoffers

Als slachtoffer van een strafbaar feit komen er een hoop zaken op je af, zullen er veel vragen opdoemen en heb je misschien wel blijvende materiële of immateriële schade opgelopen. Dan wil je natuurlijk wel dat je rechten goed worden verdedigt en je eventueel een passende schadevergoeding krijgt. Door een advocaat strafrecht weet je precies waar je aan toe bent en de advocaat zal bij de rechter een schadevergoeding bedingen. Bij een eventuele schadevergoeding wordt er gekeken wat voor schade je hebt geleden. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen immateriële schade en materiële schade. Immateriële schade is schade die niet in geld is aan te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blijvend letsel na een mishandeling of het verlies van een geliefde. Materiële schade is meestal wel in geld uit te drukken. Dit kunnen allerlei soorten schades zijn aan jouw persoonlijk bezit of inkomstenderving.

Strafrecht advocaten

Het strafrecht is een zeer specialistisch rechtsgebied in het Nederlands rechtssysteem. Strafrecht advocaten hebben zich dan vaak ook alleen gespecialiseerd in alle aspecten van het strafrecht. Zodoende ben je er van verzekerd dat je ook daadwerkelijk de beste verdediging krijgt als je voor een expert kiest. Heb je een dagvaarding ontvangen, word je als verdachte aangemerkt, ben je slachtoffer in een strafzaak of heb je andere vragen met betrekking tot een eventuele strafzaak? Schroom niet om op korte termijn een advocaat te benaderen.