Lenzen bestellen

Lenzen bestellen

Draag jij lenzen, of wil jij lenzen gaan dragen? Voorheen moest je altijd naar de plaatselijke opticien om lenzen te kopen. Maar vanaf nu hoeft dat meer, want je kunt nu heel gemakkelijk je zachte lenzen online bestellen. Het online bestellen is niet alleen heel gemakkelijk, je lenzen online bestellen zal je ook een groot voordeel geven en dit voordeel kan zelfs oplopen tot 70% korting.

Wat kun je nu zoal online bestellen? Hoofdzakelijk kun je online zachte lenzen bestellen, want harde lenzen dat blijft echt maatwerk en hiervoor zul je wel naar de opticien moeten. Naast zachte lenzen kun je ook lenzenvloeistof online bestellen en producten om de ogen te verzorgen zoals bijvoorbeeld oogdruppels.

Lenzen bestellen

Wil je zachte lenzen bestellen, dan zijn er drie soorten te bestellen en dit zijn de daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Deze drie soorten zijn allemaal verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale lenzen.

Daglenzen zijn lenzen die je elke dag moet vervangen en deze zitten per stuk verpakt in een houder met vloeistof. Weeklenzen die moet je om de twee weken vervangen en deze worden meestal verkocht in een doosje met 6 stuks weeklenzen, zodat je drie maanden vooruit kunt. Maandlenzen kun je tot wel dertig dagen dragen voordat je deze moet vervangen voor een nieuw paar lenzen, ze zitten vaak in een verpakking met zes stuks maandlenzen en met zo'n verpakking voor elk oog kun je weer voor een halfjaar scherp zien.

Buiten dat de drie soorten zachte lenzen te bestellen zijn als sferische lenzen, kun je deze dus ook als torische of als multifocale lenzen bestellen. Sferische lenzen zijn geschikt voor personen die een brandpunt in het oog hebben, maar deze licht niet op het netvlies. Torische lenzen zijn voor personen waarbij de ogen niet in alle richtingen dezelfde kromming hebben. Multifocale lenzen zijn voor personen die zowel voor veraf als dichtbij niet goed kunnen zien. Multifocale lenzen zijn dus voor personen die leesproblemen krijgen, echter is dit meestal pas vanaf 45 jaar.

Eigenlijk zijn er voor iedereen dus wel geschikte lenzen te bestellen en slecht zien op welke afstand dan ook, dat is verleden tijd.