Iedereen de weg op met een dashcam

Veel mensen geven aan niet meer de weg op te durven zonder dashcam. En dat is ook niet zo gek, er gebeuren namelijk steeds meer ongelukken. Het is daarom fijn om je tegen onrecht te kunnen beschermen door een dashcam te gebruiken.

Je kunt je misschien voorstellen dat het gebruik van een dashcam een prettiger en veiliger gevoel geeft tijdens het rijden. Een ander groot voordeel is dat je waarschijnlijk een stuk voorzichtiger gaat rijden als je aan het filmen bent of als je weet dat de kans groot is dat je wordt gefilmd. Het gebruik van een dashcam kan daarom ook aanzienlijk bijdragen aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Zelf een dashcam kopen? Ze zijn er in alle soorten en maten en voor elke prijs, bij de Action heb je ze zelfs al voor nog geen €20. Wij raden meestal aan niet voor de allergoedkoopste te gaan maar in plaats daarvan de kiezen voor een dashcam rond de €100. Deze hebben vaak de beste beeldkwaliteit zodat je zeker weet dat kentekens en personen herkenbaar in beeld worden gebracht. Ook heb je dan vaak extra handige functies zoals GPS zodat de snelheid wordt bijgehouden en Wifi om de beelden draadloos en direct te kunnen bekijken.

De ANWB heeft in 2020 een dashcam test gedaan waarin ze meerdere modellen uitvoerig hebben getest. De AZDome M10 Pro kwam uit deze test als beste dashcam onder €200 uit de bus. Ook het gebruik van een dashcam in België wordt steeds populairder. Dashcams zijn er niet alleen voor in de auto maar ook voor op de motor, taxi of vrachtwagen. Er is dus haast geen reden meer om zonder dashcam de weg op te gaan!