Hoe je van je krullend haar houdt en het verzorgt

Als je krullend haar hebt, dan weet je dat het zowel een zegen als een vloek kan zijn. Krullend haar is mooi en uniek, maar het kan ook moeilijk te beheren zijn. Met de juiste producten en technieken kun je echter leren om van je krullend haar te houden. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van krullend haar.

Wat voor producten moet ik gebruiken?

Shampoo en conditionering van je haar. Als je je haar wast, gebruik dan een sulfaatvrije shampoo om te voorkomen dat je haar wordt ontdaan van zijn natuurlijke oliën. Gebruik daarna een conditioner om je krullen te hydrateren. Zorg er wel voor dat je de conditioner volledig uitspoelt, want te veel conditioner kan je krullen verzwaren

Tussen de wasbeurten door kun je een droogshampoo of leave-in conditioner gebruiken om je hoofdhuid te verfrissen en je haar vochtiger te maken. Wanneer je je curly hair stylt, zorg er dan voor dat je producten gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar. Deze producten houden je krullen gedefinieerd en gehydrateerd. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van warmte op je haar, want dit kan je krullen beschadigen. Als je toch hitte gebruikt, gebruik dan vooraf een hittebeschermende spray.

Krullend haar is mooi en uniek, maar het heeft wel wat speciale zorg nodig. Door sulfaatvrije shampoo en conditioner te gebruiken, speciaal voor krullend haar ontwikkelde producten te gebruiken en warmtebehandelingen zoveel mogelijk te vermijden, kun je je krullen gezond en gelukkig houden.

Denk eraan dat elk haar anders is, wat voor mij werkt hoeft niet te werken voor jou. Blijf je daarom inlezen in nieuwe tips and tricks om zo de beste verzorging voor je haar te garanderen.