Gatzagen

Voor het boren van een groot gat is het vaak handig om gebruik te maken van een gatzaag. Gewone boren zijn er vaak maar tot een bepaalde diameter waardoor u die types niet kunt gebruiken voor grote gaten.

Er bestaan verschillende soorten gatzagen waarvan we u de verschillen graag uitleggen.

Bi-metaal gatzagen.

Bi-metaal gatzagen bestaan in veel verschillende diameters en verschillende houders. Ze zijn uitermate geschikt voor het boren in metaal , maar kunnen ook gebruikt worden in hout , gips , kunststof etc. Door gebruik te maken van deze gatzagen kunt u gaten boren tot maar liefst 210 mm doorsnede. Houdt u er rekening mee , da als u deze soort heeft gebruikt voor andere materialen dan metaal , dat deze daarna niet meer goed geschikt zijn voor metaal.

TCT gatzagen.

TCT gatzagen zijn uitermate geschikt voor het boren in hout , kunststof , trespa , gips etc. Door de TCT geslepen bladen gaan deze gatzagen zeer lang mee , ze zijn uiterst slijtvast.

Er bestaan in de basis twee soorten houders , een type voor gatzagen tot 30mm , en een type voor grotere diameters dan 30mm. Deze houders zijn verkrijgbaar met diverse aansluitingen zoals zeskant in 10 en 13 mm , alsook een sds-plus aansluiting. De centreerboren zijn er voor metaal en hout. Zoals u kunt lezen zijn er dus verschillen tussen de beide soorten , houdt u hier rekening mee bij de aankoop. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen , neemt u dan contact met ons op.

Boorkopen.nl voor al uw gatzagen. Bij ons vindt u alle soorten boren , en alles wordt vanuit eigen grote voorraad geleverd. Alle soorten en diameters zijn altijd op voorraad.