E-sigaretten – hoe werkt het en wat kost het?

De werking van e-sigaretten is zeer eenvoudig

De werking is eenvoudig, maar tegelijkertijd zeker anders dan de traditionele sigaret. Het apparaat verbrandt daarentegen geen tabak. Het wordt beschouwd als een redding voor mensen die willen roken maar bang zijn voor de negatieve effecten van sigarettenrook. Ze lijken dus perfect en foutloos, maar is dat echt zo? Het is de moeite waard om de constructie van dit apparaat nader te bekijken.

Uitwendige constructie

Het is de moeite waard om te beginnen met de uitwendige constructie – elke e-sigaret is een klein elektronisch apparaat dat niet lijkt op een traditionele sigaret. Een elektronische sigaret is vrij zwaar, ligt goed in de hand en is moeilijk te vergelijken met enig ander traditioneel apparaat. Het is volledig gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, aluminium of kunststof. Fabrikanten ontwerpen steeds meer interessante modellen en bedekken deze met onderscheidende kleuren.

Op de e-sigaret vind je enkele typische elementen. Aan de ene kant is er een mondstuk dat je in de mond stopt. Het neemt verschillende vormen aan en dus worden veel modellen op een andere manier gebruikt. Sommige mondstukken worden volledig in de mond geplaatst, terwijl andere alleen in de mondhoek worden geplaatst.

Er zit ook een knop op elk toestel. Wanneer de knop wordt ingedrukt en vastgehouden, begint de verwarming de in de tank geplaatste vloeistof op te warmen. Dit onopvallende element heeft interessante kenmerken. Het werkt in een nul-een-systeem, wat betekent dat het vermogen niet afhankelijk is van de kracht van het indrukken. Het tweede interessante kenmerk is het feit dat de knop op een veer staat en probeert terug te keren naar zijn oorspronkelijke positie. Hierdoor warmt de verwarming de vloeistof alleen op wanneer de gebruiker de knop ingedrukt houdt. Deze functie is ontworpen om het apparaat te beschermen tegen schade.

Interne opbouw van de e-sigaret

Er zijn vele soorten e-sigaretten op de markt, en fabrikanten zijn voortdurend bezig met de introductie van hun nieuwe eigen oplossingen. Ze hebben echter elk enkele gemeenschappelijke kenmerken die het waard zijn om van dichtbij te leren kennen. Gaat u een vape kopen kies dan een uit de modellen welke geschikt is voor beginners. De elektrische sigaretten worden meestal elektronisch aangedreven door ingebouwde batterijen, meestal lithium-ionen, met duurzame en duurzame cellen. Gebruikers kunnen ze opladen met de bijgeleverde lader, USB-kabel of tijdens het plaatsen op het docking station.

Het gebruik van de vloeistof

De vloeistof verandert in stoom. Wanneer de verwarming werkt, wordt een patroon, verstuiver of clearomizer geplaatst. Dit zijn elementen met een volume van enkele milliliter, die alleen dienen als reservoir van de inhalatievloeistof, maar ze zijn soms ook gediversifieerd, bijvoorbeeld met een doorzichtig omhulsel dat het mogelijk maakt om de hoeveelheid resterende vloeistof te beoordelen, wat een nuttige oplossing is.

De belangrijkste onderdelen, d.w.z. de verwarming en de verstuiver, zijn ontworpen om de inhalatievloeistof op te warmen en de toestand ervan te veranderen van vloeibaar naar vluchtig. Daarom hebben ze een hoog vermogen en dus een vrij lage duurzaamheid. Geschat wordt dat de verwarming haar taak goed vervult gedurende ongeveer 3-4 weken. De exacte lengte is afhankelijk van de frequentie van de inademing.

Een goede werking dankzij samenwerkende elementen

De werking van e-sigaretten is het resultaat van de gezamenlijke actie van alle bovengenoemde elementen. De gebruiker start de verwarming door op de knop op de behuizing te drukken. De verwarming verwarmt de vloeistof bijna direct na het inschakelen tot een temperatuur die het mogelijk maakt om gas uit de e-sigaret te maken en zo de vloeistof in gas om te zetten. Dit gebeurt in een oogwenk, want het verwarmingselement heeft ongeveer een halve seconde nodig om op volle kracht te komen. De verwarmde vloeistof wordt verdund door een verstuiver. In een later stadium wordt deze damp in de longen gezogen door een mondstuk dat helemaal aan het einde van het apparaat wordt geplaatst. In tegenstelling tot sigarettenrook is de aerosol die de e-sigaret produceert niet zo schadelijk voor de gezondheid. Het is relatief koel en irriteert je longen dus niet.

Het is belangrijk om de grote verschillen tussen traditionele sigaretten en moderne e-sigaretten te onthouden.

De stoom in de elektronische sigaret die door het verwarmingselement wordt geproduceerd is veel zwakker en minder irritant dan de sigarettenrook, dus het is totaal anders. Gebruikers denken onterecht dat het gebruik van deze apparaten hetzelfde is als het gebruik van sigaretten. Niets is minder waar. De stoom moet langzaam en in veel meer hoeveelheid dan de rook in de longen worden gezogen. Hierdoor krijgt de gebruiker een volle smaak en aroma, evenals de kracht van de aerosol.