Darten tijdens de lockdown: kies een goed dartbord

Ga jij tijdens de lockdown starten met darten. Leuk! Darten is een sport die je eenvoudig binnen kunt doen en je creëert eenvoudig je eigen binnen club en activiteiten. We vertellen je graag op welke wijze je een dartbord goed op kunt hangen om het meeste plezier uit je dart ervaring te halen, lees snel verder.


Je wilt natuurlijk op een heel professionele manier starten met darten, dat begrijpen wij als geen ander. Zeker wanneer je op een andere locatie speelt is het fijn dat je nog steeds de meeste punten weet te behalen. Want slecht gooien is aan iemand besteed natuurlijk.


Afstand van het dartbord

Je gooit met dartpijlen naar het dartbord op een afstand van 237 centimeter. Op die plek plaats je een oche zodat alle spelers weten vanaf welke positie zij de dartpijlen moeten gooien. Je meet die afstand of vanaf de grond, of je meet de afstand van de bull. Beide opties zijn natuurlijk goed, maar vanaf de bull is het net wat preciezer. Op die manier voorkom je dat je niet vanaf de juiste afstand het dartspel beoefent.


Ophangen met een systeem

Een ophangsysteem kopen heeft niet 1 maar 2 voordelen. Voordeel 1: je zorgt ervoor dat het dartbord goed tegen de muur is gemonteerd, zo valt hij er niet zomaar vanaf. Voordeel 2: je kunt het dartbord eenvoudig draaien, waardoor het dartbord minder snel beschadigd en ook wat langer mee kan. Een ander, wat kleiner, voordeel is dat je het dartbord kunt draaien en op die manier niet continu in nummer 20 gooit, maar dit ook afwisselt met andere cijfers.


Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?

Ga jij net starten met het darten? Begin dan voor met het spelen op een wat goedkoper dartbord. Zo krijg je feeling voor het spel. Sta jij bijna dagelijks op de dartbaan? Investeer dan in een goed dartbord gebouwd uit goede materialen om meer plezier uit het darten te halen. Vaak gaan de duurdere borden langer mee, zeker als je er veel op speelt.


Start vandaag nog met darten op een goed dartbord en koop bij MCdartshop een dartbord dat bij je past.