3 extra troeven waar u bij een elektrische ketel kopen over beschikt

Een elektrische ketel kopen, het is een keuze die tegenwoordig door zeer veel mensen wordt gemaakt… en terecht. Wanneer u ervoor kiest om over te gaan tot het kopen van een elektrische CV ketel zult u immers meteen kunnen vaststellen dat u op die manier kunt rekenen op menig aantal interessante voordelen. Deze standaard voordelen zijn bij de meeste mensen ondertussen wel al bekend. Toch zijn er nog een aantal extra troeven verbonden aan een elektrische ketel bestellen waar u mogelijks nog niet meteen aan heeft gedacht. Ook deze extra troeven willen we u uiteraard niet onthouden. We stellen ze dan ook graag aan u voor in dit blogartikel.

1.) Uw elektrische ketel verhuizen is altijd mogelijk

Bovenstaande troef lijkt misschien in eerste instantie een beetje vreemd, maar dat is ze niet. Wanneer u de keuze maakt om een ketel te huren bent u namelijk niet zelf eigenaar. Dit kan ervoor zorgen dat u de ketel niet zomaar mee kunt nemen naar een eventuele nieuwe woonst. Daarnaast is dit een probleem dat zich ook vaak stelt wanneer mensen in hun huidige woonst over een gasketel beschikken. U zou er in principe voor kunnen kiezen om deze ketel mee te verhuizen naar de nieuwe woning, maar dan wel op voorwaarde dat daar alle vereiste voorzieningen voor handen zijn. Voor het plaatsen van een elektrische CV ketel is alleen maar een stopcontact vereist. Deze kunt u dus eigenlijk zeer eenvoudig altijd wel plaatsen.

2.) U beperkt op meerdere manieren de kosten voor uw ketel

Lange tijd werd gezegd dat het vanuit financieel oogpunt eigenlijk niet echt interessant is om ervoor te kiezen om een elektrische ketel te kopen. Ondertussen zijn de critici van dit standpunt afgestapt. Er zijn immers zowel op korte als op lange termijn wel degelijk een aantal interessante voordelen verbonden aan het kopen van een elektrische ketel, namelijk:

  • U kunt de installatie zelf doen waardoor u geen installateur dient te betalen;
  • Er is geen sprake van een verplichte, periodieke controle voor de ketel;

In het bijzonder voor de periodieke kosten geldt dat ze veelal door mensen niet meer in overweging worden genomen bij het bepalen van de totale kostprijs voor hun ketel. Toch spreekt het voor zich dat deze kost wel degelijk zeer relevant is. Over een periode van tien jaar of langer zullen deze kosten namelijk met zekerheid zorgen voor een aanzienlijk duurder uitvallend prijskaartje.

3.) Perfect af te stemmen op de behoeftes van uw woning

Het spreekt voor zich dat de ene woning de andere niet is. Omwille van deze reden zijn er door de jaren heen dan ook tal van verschillende elektrische ketels op de markt gelanceerd. Bij het vergelijken van deze ketels zal je kunnen vaststellen dat vooral de capaciteit waarover ze beschikken niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Net het feit dat er sprake is van zo'n groot aanbod met elektrische ketels zorgt er evenwel voor dat er voor elke woning een exemplaar kan worden aangekocht die moeiteloos de verwachtingen zal weten in te lossen. Ook dit is beslist een interessante troef waar u op kunt rekenen bij een elektrische CV ketel kopen.